Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egész napos seregszemle Veszprémben

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. május 19. 10:35

Második alkalommal rendezik meg a Veszprémi Honvédelmi Napot. A Laczkó Dezső Múzeum és az lhsn.hu portál vezetésének összefogása jóvoltából idén is számos érdekes és izgalmas programmal ünneplik meg a magyar honvédelem napját május 20-án, szombaton.

1596032457

Délelőtt kilenc órától egészen délután négy óráig várják a hadtörténelem és a mai Magyar Honvédség iránt érdeklődőket a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum udvarán. A program civil összefogás eredményeként, katonai hagyományőrző csoportok, valamint magángyűjtők közreműködésével és a Magyar Honvédség támogatásával valósul meg.

Az egész napos seregszemle során a látogatók megismerkedhetnek a múltbéli és a jelenkori katonaélet eszköztárával, tárgykultúrájával, érdekes relikviákat és modern katonai használati tárgyakat tekinthetnek meg és próbálhatnak ki. Hasznos ismertekkel és élményekkel gazdagodhatnak az ingyenes programra kilátogatók.

A nap egyik kiemelt programja a rendezvényen részt vevő veterán járművek felvonulása lesz. A korhűen restaurált haditechnikai eszközök a Török Ignác utcától egészen az Óváros térig közlekednek, itt is lehetőséget biztosítva a járművek megtekintésére. A megnyitó ünnepséget követően kezdetét veszik a tematikus programok, melyek során alaki bemutató, előadások, tárlatevezetések, rendőrségi és katonai szituációs bemutatók követik egymást. A kiállítói soron idén is igazi különlegességnek számít majd az lhsn.hu csapatának gondozásában restaurálás alatt álló Mi-24-es helikopter is, amit a szervezők ez alkalommal is az érdeklődők elé tárnak.

A gyerekeket és családokat Katonai- Totóval várják a szervezők, a feladatlapokat a rendezvény bejáratánál vehetik át, a helyes megfejtők között a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ támogatásával értékes ajándékok kerülnek kiosztásra.
A nap zárásaként az MH Légierő Zenekarának Big Band koncertjét hallgathatják a program résztvevői.