Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy hét alatt 99 bejelentést kaptak a tűzszerészek

Szöveg: Szűcs László |  2014. április 8. 9:33

A 14. héten, azaz március 31. és április 6. között 99 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 24 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Baranyai Zoltán zászlós, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2014-ben eddig összesen 603 bejelentést kaptak.

Április 2-án Vattán akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: egy játszótéren bukkantak rá egy F1-es típusú kézigránátra. A veszélyes, második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet a Zsolnay Gábor százados vezette tűzszerészjárőr a közelben kijelölt robbantási területen semmisítette meg.

Ugyanezen a napon Hajós település Pincefalujába is ki kellett vonulniuk a tűzszerészeknek, mivel a Dunavölgyi-csatornában, a Czifra-híd alatt egy darab, 15 centiméteres, német gyártmányú repesz-romboló gránátot találtak. A robbanótestet a Lakatos Sándor főtörzsőrmester vezette tűzszerészjárőr a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítette.

Április 4-én Székesfehérváron, a bregyóközi stadion átépítése közben került elő egy 3,7 centiméteres, német gyártmányú páncéltörő gránát, amit az Érsek János törzsőrmester vezette járőr szállított el a helyszínről és semmisített meg a közelben kijelölt robbantási területen.

Címkéktűzszerész