Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy katonás rendőr – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. május 12. 13:35

A katonai és a rendőri pályán is kivételes karriert futott be dr. habil. Boda József rendőr vezérőrnagy, a BM Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központjának főigazgatója. A két „szakmában” két dolog közös volt: mindvégig tanult és tanított, és mindkettőben különleges feladatokat bíztak rá.

1595993480
A több mint ezer ejtőernyős ugrással rendelkező Aranykoszorús I. osztályú ejtőernyős tiszt 1953. július 18-án született Törökszentmiklóson. Általános iskolai, szakmunkás- és középiskolai tanulmányait Szolnokon végezte, majd jelentkezett a Kossuth Lajos Katonai Főiskola felderítő szakára. 1976-os tisztté avatását követően ismét Szolnok következett: a 24. önálló mélységi felderítőszázadnál (MN 3458) kezdte meg tiszti pályafutását, majd a 34. önálló mélységi felderítő-zászlóaljnál (MN 3100) 1991-ig Szolnokon, majd Szombathelyen töltött be különböző mélységi felderítő beosztásokat, a csoportparancsnoktól a mélységi felderítőszázad parancsnokáig, illetve az önálló zászlóalj törzsfőnöki beosztásig.

Ez idő alatt a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián egyetemi végzettséget szerzett, s ekkor kapcsolódott be az egyetem tudományos életébe is. Ejtőernyős és mélységi felderítő katonák, tisztek generációit képezte ki az évek során, mindene volt a szakma. Az élet azonban közbeszólt.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin május 15-én, pénteken megjelenő számában!)