Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy tűzesetnél segítettek a katonák a katasztrófavédelem munkatársainak

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. március 31. 12:30

Nagypéntek reggelén a határon szolgálatot teljesítő katonák egy tanyán kiütött tűzesetnél segédkeztek és biztosították a helyszínt a katasztrófavédelem kiérkezéséig, tanúbizonyságot téve a higgadt helyzetfelismerésükről.

Battonyai László százados, valamint Nagy Csaba szakaszvezető a reggeli órákban, a 47-es számú főúton Hódmezővásárhely irányába tartottak. Elhagyva az Algyő után található hidat gépjárművükből az út mentén tüzet véltek felfedezni, melyhez azonnal le is tértek. Battonyai százados eközben értesítette a katasztrófavédelmet, ahonnan az a visszajelzés érkezett, hogy kaptak már bejelentést az esetről, viszont pontos leírás nincs annak a helyéről, így elkezdte telefonon keresztül navigálni a tűzoltókat.

1599184420

A helyszínre érve egy idős pár állt kint, sokkos állapotban nézve, ahogy ég a házuk. A százados, felmérve a helyzetet, azonnal kérdezte a párt, hogy található-e még valaki az égő épületben, akik nemmel válaszoltak, de ő erről személyesen is meggyőződött. Eközben újabb katonák érkeztek a tanyához, de mivel nem tudtak segédkezni, így ők a helyszínhez vezető bekötőúthoz mentek, ezzel is közreműködve abban, hogy a tűzoltók könnyebben odatalálhassanak.

A katasztrófavédelem munkatársai – miután a katonai közreműködésnek köszönhetően hamar kiértek a helyszínre –  megkezdték az oltást, valamint átvették az idős pár felügyeletét. Ha nem is a tűz oltásában, de az azonnali segítségnyújtásban és helyzetfelismerésben az MH 5. Bocskai István Lövészdandár állományába tartozó, határvédelmi szolgálatba bevont katonák hozzájárultak ahhoz, hogy anyagi károk mellett személyi sérülés ne történjen.

1599184420

Fotó: MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék