Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés és előrelátás

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2013. június 25. 8:00

Az MH Logisztikai Központ megalakításának fő célja a logisztikai rendszer leegyszerűsítése, átláthatóbbá tétele – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes június 24-én, Budapesten.

1595956229

Alakuló állománygyűlést tartott hétfőn délelőtt az MH Logisztikai Központ és az MH Anyagellátó Raktárbázis. „A Magyar Honvédség képességei nem csak fegyvernemekből, haderőnemekből állnak, a jó logisztika ugyanilyen fontos" – emelte ki beszédében dr. Benkő Tibor vezérezredes.

„A logisztika mindig élesben dolgozik" – szögezte le a Honvéd Vezérkar főnök. „Igen sokrétű feladatrendszerről beszélünk, és ezeknek a feladatoknak mindig meg kell felelni."

A vezérezredes elmondta: a cél a logisztikai rendszer leegyszerűsítése, átláthatóbbá tétele, a kialakított hatalmas bürokrácia lehető legszűkebb keretek közé szorítása, miközben a katonai szervezetek ellátást, feladataik végrehajtását folyamatosan biztosítják.

1595956230

Benkő Tibor hangsúlyozta: egy szervezet erejét sosem a nagysága adja, hanem az együttműködés, az előrelátás és egymás segítése.

A június 24-én megalakult MH Logisztikai Központ parancsnoka Baráth István dandártábornok. Az ünnepségen az MH Anyagellátó Raktárbázist vezető Nagy Attila ezredes vette át a csapatzászlót Csinga Mihály ezredestől, az MH Logisztikai Ellátó Központ parancsnokától.

1595956230

Fotó: Tóth László