Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés a hídépítő zászlóalj parancsnokának

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. július 30. 12:22

Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka – eredményesen végzett szakmai munkája, példamutató szolgálatteljesítése elismeréseként – az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred csapatünnepe alkalmából emléktárgyat adományozott dr. Kállai Ernő alezredesnek.

1599206578

Az emléktárgyat Antal László ezredes adta át Tiszabecsen, ahol a Honvéd Rákóczi Sportegyesület túramotoros szakosztálya és a műszaki ezred koszorúzással és emléktábla-avatással emlékezett meg névadójáról, II. Rákóczi Ferencről.

Dr. Kállai alezredes 1993-ban őrmesterként, rajparancsnoki beosztásban kezdte katonai szolgálatát Szentesen. Törzsőrmesteri rendfokozatot viselt, amikor jelentkezett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemre és 1999-ben, mint műszaki szakoktató diplomázott. Egy évvel később már hadnagyi rendfokozattal, szakaszparancsnoki ezzel párhuzamosan megbízott századparancsnoki beosztásban tevékenykedett. Precíz és megbízható munkája elismeréseként szépen lépegetett előre a ranglétrán: 2004-től századosként a víztisztító század élén állt, és vezette, irányította az alárendeltségébe tartozó katonákat. Tudásvágya hajtotta előre, és 2007-ben az akkor még Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen védelmi igazgatási menedzser szakon megszerezte második diplomáját.
Beosztások terén helytállt a helyőrség-támogató alegységek parancsnokhelyetteseként, majd a kiképzési főnökség főnökeként. Közben 2013-ban doktori címet szerzett. Jelenleg a hídépítő zászlóalj parancsnoka, és alezredesi rendfokozattal látja el beosztását.

Angol nyelvből STANAG 3.3.3.3. (katonai szakanyaggal bővített „C" típusú felsőfokú nyelvvizsga) és német nyelvből alapfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik. Pályafutása során különféle nemzetközi tanfolyamokon (Franciaország, Németország és Belgium), gyakorlatokon (Németország, Norvégia és Lengyelország) és missziókban (Afganisztán) szerzett ismereteket, tapasztalatokat.

1599206579

Fotó: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred