Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első kézből

Szöveg: Galambos Sándor |  2018. március 19. 11:02

Fegyverzetismereti foglalkozás levezetésére, haditornaversenyre készülő diákok felkészítésére és rendhagyó osztályfőnöki óra megtartására kérték fel szinte egy időben az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodája munkatársait a kecskeméti középiskolák.

1599183721
Lőelméleti előadást tartott és fegyverzetismereti gyakorlati foglalkozást vezetett le a Gáspár András szakközépiskola 11. évfolyamának rendészeti tagozatú osztályaiban Horváth Máté főtörzsőrmester. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis kiképző altisztje a védő és a támadó kézigránátok működési elvével, valamint a gépkarabély és a pisztoly fő részeivel, szét- és összeszerelésükkel ismertette meg a diákokat.

A Kecskeméti Református Gimnázium diákjai viszont az egyházi iskolák honvédelmi versenyére történő felkészüléshez kérték az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodája segítségét.

1599183721
A Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium által, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és Budapest Főváros Védelmi Bizottsága támogatásával megrendezésre kerülő versenyre készülő négyfős kecskeméti csapat felkészítésében Gáldonyi Sándor százados is szerepet vállalt. A versenyzők fegyveres lépcsőfutásban, ügyességi pályán, légpuskalövészetben, fegyverismeretben, tornatermi akadálypályán, lézerlövészetben, valamint honvédelmi, történelmi, egészségügyi, rendvédelmi elméleti ismeretekben mérik majd össze a felkészültségüket március 24-én.

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9. évfolyamán ugyancsak Gáldonyi Sándor százados tartott rendhagyó osztályfőnöki órát. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodája honvédelmi nevelésért felelős tisztje az önkéntes területvédelmi és a műveleti tartalékos szolgálat vállalásának lehetőségeiről tájékoztatta a két tannyelvű osztály diákjait.

1599183722
Fotó: a szerző felvételei