Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Épületharcászat Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Tordai Kamilla |  2017. október 2. 16:00

Épületharcászati taktikákat sajátítottak el a katonák az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében a napokban.

1596039392

Szeptemberben több különböző harcászati taktikát gyakoroltak a katonák az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségben. A négynapos épületharcászati foglalkozás a Neighbours 2017 gyakorlatra felkészítés részeként valósult meg. A kiképzés célja az volt, hogy a katonák kisalegység szinten legyenek képesek végrehajtani egy komplex harcfeladatot. A felkészítés egy részét az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandártól érkezett kiképző tartotta.

1596039393

A gyakorlatsorozat az alapok elsajátításával, egyéni szinten kezdődött. Ennek során a hódmezővásárhelyi katonák gyakorolták a fegyverkezelést, illetve a szükséges mozgásformákat. Ezután tűzcsoport szinten, majd raj szinten zajlott a felkészítés. Végül pedig egy komplex harcfeladatot kellett szakasz szinten bemutatniuk a kiképzendőknek.

1596039393

Az épületharcászat az egyik legkomplexebb, legnehezebb harci tevékenység, amely nagyfokú összeszokottságot, koncentrációt, és felkészültséget igényel valamennyi katona részéről. Ez a harci tevékenység tapasztalatok feldolgozásával, folyamatosan megújuló eljárásokat foglal magában, melynek az alapjait fektették le most le.

1596039393

Fotó: a szerző felvételei