Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményes évet zárt a Magyar Atlanti Tanács

Szöveg: MAT |  2013. december 13. 16:12

Eredményes évet zár a Magyar Atlanti Tanács (MAT) 2013-ban – összegezte az idén elvégzett munkát prof. dr. Vizi E. Szilveszter, a Magyar Atlanti Tanács elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia Klubjában tartott évvégi záró rendezvényén. Az évzárón a Honvédelmi Minisztériumot Siklósi Péter védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkár képviselte.

A Budapestre akkreditált NATO- és EU-nagykövetek, katonai attasék előtt tartott beszédében a Magyar Atlanti Tanács elnöke emlékeztetett arra, hogy a magyarok körében továbbra is népszerű az észak-atlanti eszmeiség, Magyarország NATO-tagsága. Mint elmondta: a NATO-hoz történő csatlakozásunk jövő márciusban esedékes 15. évfordulója előtt néhány hónappal a lakosság többsége elismert szervezetnek tartja a NATO-t, tagságunkat pedig az ország szempontjából fontosnak és szükségesnek ítéli.

1595964332
Vizi E. Szilveszter szerint eredményes évet zárt a Magyar Atlanti Tanács

Köszöntőjében a Magyar Atlanti Tanács elnöke hangsúlyozta: a MAT küldetése, hogy előmozdítsa az euro-atlanti elvek és értékek minél szélesebb körű elfogadását a magyar társadalomban, s elsődleges célja az atlanti együttműködés erősítése, elmélyítése és kiszélesítése a tagállamokkal.

,,E törekvésünkhöz történő segítségüket, az egész éves folyamatos együttműködést mindnyájuknak nagyon köszönöm" – szólt a megjelentekhez a MAT elnöke.

Mint elmondta: a MAT 2013-ban is az atlanti szövetség megismertetése, népszerűsítése érdekében tevékenykedett, a szervezet munkáját pedig eredményesnek értékelte.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária