Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Érmes hétvége Heidenheimben

Szöveg: Takács Vivien |  2019. január 23. 16:46

A németországi Heidenheimban az elmúlt hétvégén megrendezett versenyen Rédli András – aki századosi rendfokozattal az MH Altiszti Akadémia katonája – egy ezüst és egy aranyéremmel lett gazdagabb. A szombati világkupán a válogatott csapat a második helyen végzett, míg vasárnap a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) a Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) címvédője lett.

1599198318
A január 10-13. között megrendezett heidenheimi versenyen a magyar férfi párbajtőrözők nagyon szépen szerepeltek. Az egyéni versenyt követően szombaton pástra állt a Rédli András, Bányai Zsombor, Berta Dániel, Nagy Dávid összeállítású válogatott harminchét csapat közül vívta ki a második helyezést. A vasárnapi viadalon pedig a BHSE csapata – Rédli András, Berta Dániel, Peterdi András, Somfai Péter – megvédte BEK címét. Húsz csapat közül állhattak ismét a magyar fiúk a dobogó legtetejére.

1599198319

„Mindkét helyezésünk nagyon nagy dolog mind szakmailag, mind pedig az országimázs szempontjából" – mondta érdeklődésünkre Rédli András százados. „Nekünk az volt a legfontosabb, hogy a szombati csapatversenyen legalább a legjobb nyolcba bekerüljünk. Igaz az olimpiai kvalifikáció csak májusban kezdődik, de most jelenleg a világranglista ötödik helyezettje a magyar csapat, ami tokiói repülőjegyet érne" – hangsúlyozta a százados. „Nem vagyok az a nagy örömködő, de ezen eredmények után egész héten mosolyogtam" – tette hozzá nevetve Rédli András.

1599198319

Összefoglalva a szombati versenynapot elmondta: taktikusan és fegyelmezetten vívták sorra az asszókat, büszkék az ezüstéremre. Megtudtuk azt is: egyéniben a 337 induló közül Rédli András a huszonkettedik helyen végzett.

1599198319

„A vasárnapi BEK győzelem hab volt a tortán. Tavaly is a Budapesti Honvéd lett a Bajnokcsapatok Európa Kupa győztese, így sikerült a címvédés" – mondta Rédli András, hozzátéve: húsz csapat közül lettek a legjobbak. „Itt is magabiztos vívást mutattunk be. Egyedül döntőben, a milánói csapat ellen vívott asszó volt egy kicsit erőpróbáló, de végül két tussal nyertünk" – részletezte a versenyt a százados.

Pihenésre nem lesz idő, mert pár nap múlva Dohában, majd pedig február elején Vancouverben folytatódnak az idei versenyek.

1599198319

Fotó: Rédli András facebook oldala

Címkéksport