Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erősödik az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer Veszprémben

Szöveg: Simon Gyula Mátyás alezredes - Kálmánfi Gábor |  2018. január 28. 11:02

A Magyar Honvédség átalakítja az önkéntes tartalékos rendszerét, melynek keretén belül a tavalyi évben megkezdődött Veszprém megyében is a toborzás. Január 24-én huszonöten kötöttek Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szerződést (ÖTT) a veszprémi toborzó központban.

A megyében eddig összesen nyolcvanöten töltöttek ki regisztrációs lapot, mellyel jelezték tartalékos szolgálatvállalási szándékukat. A regisztráltak között tizenhat hölgy is van, akik közül most hárman írtak alá a szerződést, így az ő létszámuk tizenkettőre emelkedett.
A megjelenteket köszöntötte az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Veszprémi Előkészítő Részleg vezetője Simon Gyula Mátyás alezredes, valamint Soós Gyula őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka. A tartalékosok tájékoztatást kaptak az ez évre tervezett feladataikról, a behívási időpontokról.

1596043887

Az aláírási rendezvényen Huszár Péter alezredes a veszprémi védelmi bizottság titkára, Takács Szabolcs kormánymegbízott nevében gratulált és kívánt sok szerencsét a szerződést kötött tartalékos állománynak.
Januárban még tizenketten írnak alá szerződést, és további tizenöten jelezték csatlakozási szándékukat.

Fotó: Horváth Gábor százados