Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Év végi elismerés a katonáknak

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2013. november 22. 13:13

Húszezer forint értékű külön juttatásról döntött Hende Csaba honvédelmi miniszter a katonák és a honvédséget szolgáló kormánytisztviselők és közalkalmazottak részére annak érdekében, hogy ezzel is kifejezze az ország védelme és biztonsága érdekében szolgáló, az életük kockáztatását is vállaló honvédek és civilek teljesítményét.

Egy hónapon belül, tehát még az ünnepek előtt megkapják a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses katonái, kormánytisztviselői, közalkalmazottai azt a húszezer forint értékű külön juttatást, amelyről ma döntött Hende Csaba honvédelmi miniszter. Az állomány az úgynevezett Első Magyar Cafetéria kártyán jut hozzá a munkáját elismerő, érdemi segítséget jelentő, húszezer forint értékű juttatáshoz. A kártya nagyobb élelmiszerboltokban és drogériákban használható.

A miniszteri döntésről, amely mintegy 24.600 munkavállalót érint, a honvédségi szervezetek a mai napon kapnak tájékoztatást. A juttatás fedezetéül – amely összességében 745 millió forintot jelent – az év közben megtakarított források szolgálnak.