Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évet értékeltek

Szöveg: Galambos Sándor - Martini János |  2015. március 12. 16:08

Kiskunhalason a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület, Kecskeméten a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete, Csongrádon pedig a Béri Balogh Ádám Honvéd Klub tagjai tartottak évértékelő-évindító közgyűlést az elmúlt napokban.

1595989271

Három, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) Dél-alföldi Régiójához tartozó nyugállományú-klub tagjai értékelték a közelmúltban a 2014-ben közösen elvégzett munkát, s beszélték meg az idei év feladatait.

Az egykori kiskunhalasi tüzérek zárszámadó közgyűlésén Madarász László nyugállományú alezredes, a klub elnöke hangsúlyozta: programokkal zsúfolt évet zárt a közösség. A saját szervezésű programjaik mellett rendszeresen részt vettek a BEOSZ munkájában és ott voltak a város által szervezett valamennyi rendezvényen. Kiváló együttműködést ápolnak az önkormányzattal, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) Bács-Kiskun megyei irodájának a munkatársaival, a Felsővárosi Általános Iskolával, a különböző civil szervezetekkel és társegyesületekkel.

1595989272

A Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete közgyűlésén a vezetőség beszámolóját Csóka Tamás nyugállományú ezredes ismertette. A kecskeméti klub elnöke szintén hosszasan sorolta az elmúlt év közös rendezvényeit. Az együttműködő társszerveknek − MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, MH Légijármű Javítóüzem, MH HKNYP helyi irodája, Magyar Veterán Repülők Szövetsége kecskeméti területi szervezete, Rendőrségi Nyugdíjasok Egyesülete, Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége – pedig külön megköszönte a programok lebonyolításában nyújtott segítséget.

1595989272

A csongrádi Béri Balogh Ádám Honvéd Klub elnöke, Ágoston Imre nyugállományú ezredes által ismertetett beszámolóból pedig kiderült: az elmúlt évben az érdekvédelmi munkát, az idősekről történő gondoskodást, a történelmi, a műszaki és a katonai hagyományok ápolását, a hazaszeretetre való nevelést és a katonai pályára irányítást tekintették fő feladatuknak. Eredményesen szerepeltek a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán, aminek köszönhetően az idei évi működésük anyagi feltételei biztosítottak. A klub elnöke végezetül külön is megköszönte azt a jelentős segítséget, amelyet munkájuk során az MH HKNYP 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársaitól kaptak.

1595989272

A vezetőségek beszámolóját, a klubok gazdálkodásának elmúlt évi értékelését, a felügyelőbizottságok jelentéseit, az idei évre tervezett programokat és a pénzügyi terveket mindhárom klub tagsága elfogadta.

Fotók: a szerzők felvételei