Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évet értékeltek

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. március 9. 14:24

Március hónap a Magyar Honvédség alakulatainál és katonai szervezeteinél az évértékelő és feladatszabó értekezletek időszaka. A napokban három helyőrségben: Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Pusztavacson tartottak évértékelő állománygyűlést.

Hódmezővásárhely. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen települő zászlóaljainak katonái előtt Böröndi Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka kiemelte: a 62. lövészzászlóalj bázisán megalakított zászlóaljharccsoport a NATO CREVAL-ellenőrzésen megkapta a harckész, azaz „combat ready" minősítést.

Az értekezleten – amelyen részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka – elhangzott: a dandár katonái számos hazai és nemzetközi gyakorlaton vettek részt tavaly, két misszióban is szolgáltak, valamint feladatuk volt az önkéntes műveleti tartalékosok felkészítése is.

2013-ban folytatni kell ezt a munkát – hangsúlyozta a parancsnok, aki az idei feladatok közül kiemelte a debreceni 39. lövészzászlóalj bázisán létrehozott zászlóaljharccsoport CREVAL-ellenőrzését, a külföldi missziókat és a Vízforrás 2013 feladatot.

1595950556

Szentes. Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred értékelő és feladatszabó értekezletén Nyers József mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka beszélt az ezred missziós tevékenységéről, valamint a NATO-nak felajánlott alegységek készenlétéről. Az idei feladatokról szólva kiemelte a nemzetközi kötelezettségekből adódó teendők teljesítését, valamint az ősszel megrendezendő Active Guardian 2013 elnevezésű, katasztrófavédelmi képességeket bemutató gyakorlatot.

1595950557


Pusztavacs.
Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ éves értékelő és feladatszabó értekezletén Nagy Attila ezredes, a központ parancsnoka hangsúlyozta, hogy az alakulat sikerekben gazdag, eredményes évet zárt. Kiemelte: az elmúlt év egyik legfontosabb feladata a Safety Fuel gyakorlat volt.

1595950557