Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Farsangi focitorna a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2015. február 27. 17:20

Első alkalommal rendezett alakulatszintű teremfocitornát a Petőfi-laktanya felújított sportcsarnokában az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD). A sporteseményen az alakulat nyolc alegységének csapata mérkőzött meg az aranyért.

1595988626

Első ízben tavaly novemberben, a logisztika napjához kapcsolódva rendeztek teremlabdarúgó-bajnokságot a Petőfi-laktanya felújított sportcsarnokában. Akkor a logisztika területén dolgozó szakemberek mérték össze tehetségüket. A torna sikere után az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár vezetése úgy döntött, hogy szervezeti szinten is rendez egy hasonló megmérettetést.

A tornán nyolc alegység: a vezetőszervek, a Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont, a szállítózászlóalj, a támogató-zászlóalj, a Maléter Pál Rendészzászlóalj, az Üzemeltető és Kiképzéstámogató Osztály (ÜKTO), a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, valamint a Protokoll, Delegációs és Rendezvénybiztosító Igazgatóság és a Kulturális és Rekreációs Igazgatóság közös csapata küzdött meg a pályán, két négyes csoportban.

1595988626

A csoportmeccsek után az elődöntőben a vezetőszervek 3:1-re legyőzték a támogató-zászlóaljat, az ÜKTO pedig 2:1 eredménnyel jutott a döntőbe a rendészászlóaljjal való összecsapásból. A harmadik helyért a katonai rendészek szálltak szembe a támogatókkal. A lendületes játékból végül a támogató-zászlóalj kerül ki győztesen, 2:1-re zárva a mérkőzést. A döntőben a vezetőszervek és az ÜKTO csapata találkozott a pályán.

Az izgalmas mérkőzés során a két legerősebb csapat fej-fej mellett haladt, azonban az utolsó percekben szerzett góllal 2:1-e nyert az ÜKTO, így ők vehették át Vadászi Norbert alezredes, megbízott parancsnokhelyettestől a legjobbnak járó aranyat.

1595988626

Az első három helyezett érmekkel lett gazdagabb, valamint elismerésben részesült a gólkirály, Koncz János főtörzsőrmester a támogató-zászlóalj csapatából és a legjobb kapus, Andrejcsik Gábor százados a vezetőszervektől.
Vadász Norbert alezredes, a bajnokság szervezője elmondta: az első bajnokság nagyon jó hangulatban telt, a csapatok kitettek magukért, bár elismerte, hogy van még gyakorolnivaló. 

A tervek szerint ezentúl évente kétszer, farsang idején és ősszel rendezik meg a tornát a dandár alegységeinek.

1595988626

Fotó: Szabó Viktor