Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkarolták a betegápolás ügyét

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. július 3. 11:57

Jótékonysági dalestet szervezett a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány a magyar egészségügy napján, július elsején a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

1595996766

A magyar egészségügyben dolgozóknak 1992-óta minden évben ünnepnap július elseje, Semmelweis Ignác születésnapja. A jeles nap alkalmából a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány – együttműködve a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral – jótékonysági dalestet szervezett. Fiatal művészek tolmácsolásában a legnagyobb opera- és operett slágerek csendültek fel a a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ színháztermében. Az előadók – többek között – Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Antonin Dvorak, Johann Strauss, Jacques Offenbach, Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Kacsóh Pongrác legnagyobb örökzöld művei közül válogattak, amelyeket saját szöveggel kiegészítve önálló darabként, nagy sikerrel mutattak be a közönségnek.

1595996766

A fiatal művészek fellépti díj nélkül vállalták a szereplést, a nézők pedig adományaikkal támogathatták az MH Egészségügyi Központ Szanatórium utcai telephelyén fekvő, krónikus betegek életminőségének javítását.

A Budapest Helyőrség Szociális Alapítványt több mint húsz éve hozta létre Budapest korábbi helyőrségparancsnoka azzal a céllal, hogy anyagilag támogassa a fővárosban élő rászoruló, nyugállományú vagy szolgálati járadékos tiszteket, altiszteket, honvédségi alkalmazottakat, illetve özvegyeiket, amely 2014-ben kiegészült a krónikus betegápolás ügyének felkarolásával.

1595996767

„Ez az első alkalom, hogy az alapítvány jótékonysági esttel készült a magyar egészségügy napjára. Tavaly az Idősek Világnapján már szerveztünk egy gálaestet, ennek a sikere és a honvédelmi miniszter támogatásaként biztosított színházterem adta meg a lendületet a folytatáshoz" – mondta lapunknak Sándor András alezredes, az alapítvány kuratóriumának titkára, a rendezvény szervezője.

1595996767

Fotó: a szerző és Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány