Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészülés a 26. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamra

Szöveg: Bojtos Tibor törzszászlós |  2013. szeptember 20. 18:58

Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban szeptember 16-20. között rendezték meg a 26. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam nemzetközi oktatói csoportjának felkészítését.

1595960189

A tanfolyam katonai megfigyelői tevékenységgel kapcsolatos elméleti és gyakorlati szakfoglalkozásainak eredményes és hiteles levezetése érdekében – a nemzetközi és hazai eljárásoknak megfelelően – egy tíztagú nemzetközi oktatói csoportot állítottak össze a tanfolyam idejére. A hazai és külföldi oktatók kiválasztásának alapvető szempontja a nemzetközi katonai megfigyelői tapasztalat és természetesen a megfelelő angol nyelvtudás volt.

A tanfolyam során az oktatók részt vesznek a különböző elméleti és gyakorlati szakfoglalkozások levezetésében, továbbá – missziós tapasztalataikat felhasználva – folyamatosan mentorálják, illetve értékelik a hallgatók tevékenységét.

1595960190

Az oktatók felkészítése hagyományosan az úgynevezett „oktatói hét" keretében végezték el Szolnokon. Ez idő alatt az oktatók felkészültek a foglalkozásaikra, valamint részt vettek a különböző gyakorlati foglalkozásokhoz kapcsolódó szemrevételezéseken, illetve begyakorlásokon.

A soron következő, 26. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam nemzetközi oktatói csoportjába Horvátországból, Finnországból, Németországból és Svédországból érkeztek oktató. A magyar oktatók zöme – összesen öten – önkéntes műveleti tartalékos. 

A tanfolyam szeptember 23-án, hétfőn nyílik Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

1595960190