Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Főiskolán toboroztak

Szöveg: Galambos Sándor |  2013. december 4. 13:45

Az önkéntes műveleti tartalékos szolgálatot népszerűsítették az Eötvös József Főiskolán a kecskeméti toborzóiroda munkatársai.

1595963775

Durgó százados és Kollár főtörzsőrmester idén már harmadik alkalommal tartottak előadást a bajai főiskolán

Ismét Baján toboroztak az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársai. Durgó Tamás századost, az iroda vezetőjét és Kollár Ernő főtörzsőrmestert, katonaigazgatási altisztet már ismerősként üdvözölték az Eötvös József Főiskola hallgatói. Idén ugyanis ez már a harmadik bajai látogatásuk volt. Nyáron a gólyatábor résztvevőinek, pár héttel később a Neveléstudományi Kar hallgatói részére tartottak előadást, most pedig a Műszaki és Közgazdaságtudományi Kar meghívásának tettek eleget.

Durgó százados a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: kiemelt feladatuknak tekintik, hogy a felsőoktatási intézményekben népszerűsítsék az önkéntes műveleti tartalékos szolgálatot. Ennek érdekében a Bács-Kiskun megyében található valamennyi főiskola rektorának felajánlották, hogy a helyszínen tájékoztatják a hallgatókat a honvédségről, a katonai pályáról.

1595963775

A hallgatók egybehangzóan állították: a jelentkezőkkel szemben támasztott fizikai alkalmassági követelményeket akár az előadás után teljesíteni tudnák

A bajai főiskola rektorával és a diákönkormányzat vezetőjével a nyár elején írt alá az együttműködési megállapodást Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka. Ebben a főiskola vezetése többek közt vállalja, hogy biztosítja az intézményen belüli toborzómunka feltételeit és ezekre a rendezvényekre saját zárt láncú tájékoztató rendszerén is felhívja a hallgatók figyelmét.

1595963776

Az előadás után néhányan személyesen is elbeszélgettek a toborzókkal

Fotó: a szerző felvételei