Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folyamatos feladatellátás a kiképző központban

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2020. július 16. 7:16

Folyamatos a különféle feladatok végrehajtása az MH Béketámogató Kiképző Központban, így a Közös Akarat határvédelmi feladatra való felkészítések mellett a Magyar Honvédség missziós szerepvállalása sem szorul a háttérbe.

1596082352

A világ számos pontjára készülnek missziókba a katonák, mielőtt azonban útra kelnének, teljesíteniük kell többek között egy békeműveleti lőgyakorlatot, valamint a „missziós bemeneti követelmények felmérését" is. Mindezek alapkövetelmények minden külszolgálatba készülő katona számára. A békeműveleti lőgyakorlatot a misszióban rendszeresített pisztollyal és gépkarabéllyal hajtják végre. Már e lőgyakorlat során is arra kell törekedniük, hogy az emberi élet kioltása nélkül oldják majd meg a feladataikat.

A központ által júliusban szervezett lövészet mellett az egyenruhások részt vettek tálcatűz oltási gyakorlaton is, amely során valós körülmények között sajátították el a tűzoltó készülék használatát.

1596082351

A bemeneti követelmények felmérése során a leendő békefenntartóknak számos területen kellett bizonyítaniuk, hogy megfelelnek a missziós szerepvállalás elvárásainak. Egyebek mellett vegyivédelmi, alaki, fegyverismereti, valamint egészségügyi ismeretekből, illetve angol nyelvből vizsgáztak.

GALÉRIA