Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Generációk közötti interaktív történelmi vetélkedő

Szöveg: Snoj Péter |  2018. április 5. 12:01

A hazai folyami hadihajózás létezésének 170. évfordulója alkalmából az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred vezetésével történelmi vetélkedőn dolgozzák fel a Magyar Honvédség legrégebbi szakcsapatának gazdag történelmi örökségét.

1599184689
A Mészáros Lázár Országos Hadigőzös 1848. július 25-i vízrebocsátásával indult útjára a szervezett dunai folyami hadihajózás. Az azóta elmúlt 170 évet kívánja feleleveníteni az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, karöltve a Magyar Honvédség Budapesti Nyugállományúak Klub Hadihajós Tagozatával és a TIT Hajózástörténeti, – Modellező és Hagyományőrző Egyesülettel. A közösen megtervezett vetélkedő célja, hogy hozzájáruljon a hazai hadihajós hagyományok ápolásához és ráirányítsa a figyelmet a hazafias nevelés és a honvédelmi oktatás fontosságára.

1599184689
A generációk közötti, interaktív történelmi vetélkedőt május 15-én rendezik majd a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. Hogy a feladatsorokra kellőképpen felkészülhessenek, a tizenegy csapat iskolai tanulói, valamint Erdőbénye és a MH Budapesti Nyugállományúak Klub nyugdíjasai számára immáron második alkalommal adódott lehetőség, hogy az MH Hadikikötőben tájékozódjanak a hazai hadihajózás történelméről.

1599184689
A résztvevők három foglalkozási helyen, Danyikó László őrnagy, dr. Daruka Norbert százados, Turóczi Attila főtörzsőrmester, Tóth Edmond főtörzsőrmester és Kaló Lajos főtörzsőrmester előadásában kaptak lényeges információkat a vetélkedő sikere érdekében.

1599184690
Fotó: Katona Gabriella