Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gólyák közt toboroztak

Szöveg: Galambos Sándor |  2013. szeptember 3. 10:12

Első alkalommal vettek részt gólyatáborban az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának munkatársai. Durgó Tamás százados, az iroda vezetője és Kollár Ernő főtörzsőrmester, katonai igazgatási altiszt szeptember 1-jén a bajai Eötvös József Főiskola elsőéves hallgatói körében népszerűsítették az önkéntes műveleti tartalékosi szolgálatot és a katonai pályát.

1595959265

Bajára, a Sugovica partjára települtek ki egy napra az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának munkatársai. Az Eötvös József Főiskola gólyatáborának résztvevőit tájékoztatták az önkéntes műveleti tartalékosi szolgálat feltételeiről. Az előadást egy rövid fegyverismereti bemutató követte, amelynek végén az elsőéves csapatok tagjai gépkarabély szét- és összeszerelési versenyben mérték össze gyorsaságukat és ügyességüket.

Durgó százados, a kecskeméti iroda vezetője a honvedelem.hu kérdésére elmondta: kiemelt feladatuknak tekintik, hogy a főiskolások körében népszerűsítsék az önkéntes műveleti tartalékosi szolgálatot. Ennek érdekében a megyében található valamennyi középiskola igazgatójának és a főiskolák rektorainak felajánlották, hogy a helyszínen tájékoztatják a diákokat a honvédségről, a katonai pályáról.

1595959265

Vanyur Tibor mérnök ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka, a bajai főiskola rektora és a diákönkormányzat vezetője már meg is kötötték azt az együttműködési megállapodást, amelyben a főiskola vezetése többek közt vállalja, hogy biztosítja az intézményen belüli toborzómunka feltételeit, és ezekre a rendezvényekre saját zárt láncú tájékoztató rendszerén keresztül is felhívja a hallgatók figyelmét.

1595959266

Fotó: a szerző felvételei