Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gránátot találtak az erdőben

Szöveg: Szűcs László |  2015. október 28. 11:16

A 43. héten, azaz október 19-25. között 36 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 6 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ember Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökégének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 2101 bejelentést kaptak.

Október 19-én a Fejér megyei Ábára vonultak ki a tűzszerészek, mivel a 63. számú főút mellett – földmunkák közben – egy 85 milliméteres páncéltörő gránátot találtak a munkások. A Zsolnay Gábor százados vezette járőr a második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet a központi gyűjtőbe szállította.

Október 24-én a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. A település határában lévő erdőben ugyanis 81 milliméteres, bolgár gyártmányú repeszaknavető-gránát került elő. Mivel a robbanószerkezet nem volt szállítható állapotban, ezért a Kelemen József főtörzsőrmester vezette járőr a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítette.

Címkéktűzszerész