Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyerekzsivaj a laktanyában

Szöveg: Budai Anna |  2013. július 19. 8:28

Nyári tábort szerveztek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében dolgozó katonák gyermekeinek a Humánszolgáltató Iroda munkatársai. A két hét alatt közel hatvanan élvezhették a változatos programokat és pillanthattak bele abba, milyen az élet a laktanyában.

A tábor első napján igazi „katonás" program várta a gyerekeket. A legnagyobb sikert az alakulatnál rendszeresített BTR-ek aratták. Miután mindegyik táborlakó alaposan megvizsgálta a harcjárműveket kívülről-belülről, egy rövid kirándulást tettek velük a laktanyában. Ezt követően úgynevezett alaki foglalkozást tartottak nekik a katonák, amelyen elsajátították a jellegzetes katonai mozgásformák alapjait, délután pedig ügyességi feladatokon kellett bizonyítaniuk.

1595957173

A hét további részében változatos kirándulások vártak a gyerekekre. Kedden megnézték a Szegedi Vadaspark állatait. Szerdánként a Honvédszakszervezet tagja, Varga Árpád főtörzsőrmester segítségével Székkutasra szerveztek programot a csoportoknak. Itt a Körös−Maros Nemzeti Park munkatársa segítségével az Alföld jellegzetes állatvilágával ismerkedtek meg a táborozók: láttak szürkemarha-gulyát és egy madárlesen megfigyelhették a változatos madárvilágot. Nagyon tetszett mindenkinek a helyi kovácsműhely és a délutáni lovas kocsis program is.

Csütörtökön Ópusztaszerre látogattak el a gyerekek, akik közül sokan most jártak először a skanzenben. A tábor utolsó napján a hódmezővásárhelyi tűzoltóságon megismerhették a lánglovagok munkáját, majd a laktanyában csocsóversenyt rendeztek számukra. A hét zárásaként minden táborozó egy emléklapot kapott, s közülük sokan megígérték, hogy jövőre is jönnek.

1595957173