Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyermekeinek is példát akar mutatni a 800. Pest megyei tartalékos

Szöveg: Antal Ferenc |  2013. július 22. 18:39

„Olyan tapasztalt emberekre van szükség, akik ténylegesen hozzá tudnak tenni az Önkéntes Tartalékos Rendszerhez” – jelentette ki Vanyur Tibor mérnök ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka július 22-én, Budapesten.

1595957440

Hétfőn írta alá szerződését a nyolcszázadik Pest megyei, Budapest fővárosi önkéntes műveleti tartalékos az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) budapesti Toborzó Részlegénél. A rendezvényt Ignáth Tibor alezredes, az MH HKNYP 1. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka nyitotta meg, aki felkérte Soós Imre önkéntes tartalékost a 800. szerződés aláírására. Ezt követően Vanyur Tibor mérnök ezredes, az MH HKNYP parancsnoka beszédében üdvözölte a tartalékos szolgálatot vállalókat. Beszédében kiemelte: az elmúlt időszakban szemmel láthatóan jó úton halad az Önkéntes Tartalékos Rendszer kiépítése, amit a tartalékos katonák helytállása is bizonyított az árvízzel súlyosan fenyegetett területeken júniusban.

Az MH HKNYP parancsnoka rámutatott: a honvédségnek jelenleg több mint 2900 önkéntes műveleti tartalékosa és több mint 1900 önkéntes védelmi tartalékosa van, a főiskolákon és egyetemeken folyó toborzásnak köszönhetően pedig a rendszerbe belépő fiatalok száma is egyre növekszik. Emellett természetesen a Magyar Honvédségnek szüksége van a fegyveres testületek egykori dolgozóinak megszerzett tapasztalatára, tudására is. „Köszönöm önöknek, hogy részt vesznek a programban, mindenkinek sikeres, tartalékos éveket kívánok" – zárta beszédét az ezredes.

1595957440

A szerződés aláírója, Soós Imre elmondta: nem gondolkodott sokat azon, hogy belépjen-e a rendszerbe, tűzoltóként ugyanis már megtapasztalhatta a katasztrófa-elhárítás fontosságát. Belépési szándékát a dunai árvíz kapcsán megmutatkozó példa nélküli összefogás pedig csak erősítette. „A másik nagyon fontos dolog, ami miatt jelentkeztem, hogy példát tudjak mutatni a gyermekeimnek" – mondta a honvedelem.hu-nak a Magyar Honvédség 800. fővárosi, Pest megyei önkéntes műveleti tartalékosa.

Fotók: Galovtsik Gábor