Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Ha egy mém pozitív kicsengésű, akkor az jó hatással lehet a fiatalokra”

Szöveg: Szűcs László |  2017. december 2. 8:08

Hihetetlenül jó érzés, hogy úgy gondolják: a fiatalok elé jó példákat állító, hiteles emberek közé tartozom − mondta a honvedelem.hu-nak dr. Zacher Gábor, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Centrumának főorvosa, aki a héten a „Magyar Fiatalokért díjat” vehette át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

A kormány által alapított „Magyar Fiatalokért díjat" vehette át Zacher
Gábor toxikológus, a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának
főorvosa a napokban Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, valamint Novák Katalintól, az ifjúság ügyeiért is felelős államtitkártól.

„Olyan embereket tüntetnek ki ezzel a díjjal, akik – amellett, hogy
maguk is megpróbálnak fiatalok maradni – igyekeznek példát mutatni a fiatalok számára, hogy azok a döntési helyzetekben jól tudjanak dönteni" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Zacher Gábor, aki a „gördeszkás papként" ismertté vált Lendvai Zoltán rédicsi plébánossal együtt elsőként vehette át ezt a díjat. „Azt szeretném elérni, hogy a fiatalok fogadják el, amit mondok. Nem befolyásolni akarom őket, hanem elfogadtatni szeretném velük a magam értékrendjét" – fogalmazott a főorvos.

1596042012

Zacher Gábortól megtudtuk: nem sok díjat kapott eddig életében, egy a munkáját elismerő oklevél mellett a „Magyar Mentésügyért Érmet", valamint a hiteles tájékoztatásért a szóvivőktől kapott elismerést. Emellett tavaly a főváros 5. kerületétől díszpolgári címet kapott, amire legalább ugyanolyan büszke, mint a mostani díjra.

A „Magyar Fiatalokért díj" átadásakor Balog Zoltán a főorvos tevékenységéről szólva azt mondta, „még mindig jobb, ha az alkohol vagy drogok miatt kórházba jutott fiataloknak Zacher Gábor főorvos kíván jó reggelt, mint ha nagyobb baj történt volna velük, előbbi ugyanis azt jelenti, hogy jó kezekbe kerültek."

1596042012

A kórházba került fiataloknak jó reggelt kívánó főorvos képe ismerős lehet az internetet használóknak is, ez a mém – több másikkal együtt − ugyanis időről időre feltűnik a közösségi médiafelületeken. „Én örülök ezeknek a képeknek, ugyanis ha egy mém pozitív kicsengésű, akkor az jó hatással lehet a fiatalokra is" − mondta dr. Zacher Gábor, hozzátéve: ő maga is megmosolyogta, amikor ördögűzőként tűnt fel egy képen, de szintén ötletesnek találta a különféle gyógyszerekkel és kábítószerekkel „feldíszített" süteményszeletet, a „Zacher-tortát" is.

„Úgy gondolom, a díj átvétele után nem lehet hátradőlni, s megelégedni azzal, amit eddig tettem. A díjjal az eddigi munkásságomat jutalmazták, ami azt jelenti, hogy mostantól magasabb a mérce, újult erővel kell folytatni ezt a tevékenységet. Amíg van időm, erőm és bírom, addig én ezt szeretném csinálni, persze folyamatosan megújulva" − mondta dr. Zacher Gábor.

1596042013

Fotó: Mohai Balázs (MTI) és Dévényi Veronika