Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haditorna a hősök emlékére

Szöveg: Farkas Olivérné főtörzsőrmester |  2013. október 9. 16:11

A napokban a Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) adott otthont az első Haditorna csapatverseny rendezvénynek, amit hagyományteremtő céllal rendezett meg a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége.

A rendezvény fő célja volt, hogy közelebb hozza a honvédséget a magyar fiatalokhoz. Ugyancsak célként fogalmazódott meg egy olyan országos mozgalom létrehozása, amely a katonai alapismeretek nyújtása mellett kiemelt figyelmet fordít a sportolásra és az egészséges életmódra.

1595961089

A pákozdi versenyen 40 csapat sorakozott fel, hogy különböző feladatok végrehajtása során összemérje tudását és ügyességét. A négy-négy tagból álló rajok elméleti tesztben, tájfutásban, légpuskalövészetben, kézigránátdobásban, gátépítésben, elsősegélynyújtásban, rádiós rókavadászatban, íjászatban és evezésben jeleskedhettek.

A programon részt vett az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ toborzója is, akinek munkáját két önkéntes műveleti tartalékos katona is segítette. Ők éppen tényleges szolgálatukat töltik a székesfehérvári központban és a hadipróbák szüneteiben a diákoknak tájékoztatást adtak a katonai továbbtanulási lehetőségekről és az önkéntes tartalékos rendszerről. A vállalkozó kedvű érdeklődők kipróbálhatták a toborzó sátorban felállított repülőgép szimulátort.

1595961089


Fotó: Szabó Antal tartalékos százados