Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harci búvárok: a télre készülve

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2013. október 10. 7:29

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár harci búvárai számára rendeztek kiképzést a közelmúltban a Mályi-tónál és a Tisza szentesi szakaszán. A felkészítés célja a katonabúvárok tudásának felfrissítése, valamint az új ismeretek elsajátítása volt.

1595961095

A 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonái komplex gyakorlatsorozaton estek túl. A két helyszínen végrehajtott feladatok között szerepelt a száraz búvárruha kezelése és használata, a víz alatti és felszíni mentések begyakorlása, a part felderítése, megközelítése és a rejtett partraszállás, a meder felderítése, valamint a víz alatti tájékozódási és tájolási gyakorlat.

1595961095

 

Miklós Bence zászlós, búvár-koordinátor elmondta: az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred búvárainak segítségével végrehajtott kiképzés két hete során a debreceni harci búvárok fizikai teljesítménye az emelt szintű vízfelszíni úszásnak köszönhetően érezhetően javult. Legfontosabbnak a száraz búvárruha használatának gyakorlását tartotta, hiszen ez a típus nélkülözhetetlen a katonák számára egy téli vagy kora tavaszi esetleges katasztrófahelyzetben előforduló merülés alkalmával.

Fotó: MH 5/24. BGFZ