Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harmadszor is Helyőrségi Tavaszi Szemle

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. május 17. 17:33

Az elmúlt évek sikere után idén is Helyőrségi Tavaszi Szemlét szervez az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár. A színes programok az előző évekhez hasonlóan több helyszínen, a Hősök terén, a Szent György téren és a városligeti Napozóréten várják majd az érdeklődőket.

A rendezvény május 24-én, szombaton 10 órakor díszmenettel kezdődik a Hősök terén. A program hazai és külföldi különleges díszelgőcsoportok bemutatójával folytatódik, melyben öt ország katonái mutatják majd be tudásukat. A különleges díszelgőcsoportok bemutatója 15 órakor a Szent György téren is megismétlődik.

A díszmenetet követően a résztvevők a katonákkal együtt indulnak a városligeti Napozórétre, ahol a színpadon számos fellépő között több olyan együttes is lesz, akiknek tagjai katonák vagy kötődnek a honvédséghez. Fellép még a Kanálgép zenekar, valamint modellező-, illetve harcművész-bemutatóra is számíthat a közönség.

Az érdeklődőket a délután folyamán harckocsi, ágyú, páncélosok és speciális katonai járművek is várják a Napozóréten, ahol a szórakozni vágyók paintballozhatnak és repülőgép-szimulátort is kipróbálhatnak.

A rendezvénnyel egy időben zajlik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat nagyszabású gyermeknapi programja a Városligetben.