Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Háromszáz hajó versengett

Szöveg: Bicskei János |  2015. július 23. 17:03

A  TIT Hajózástörténeti, Modellező és Hagyományőrző Egyesület rendezésében  2011. után immár második alkalommal rendezték meg az élethű  hajómodellek  világbajnokságát, tizennégy ország több mint  háromszáz  hajójának  a részvételével  a Nógrád  megyei  Bánkon július 6-14. között.

1595997650

A világbajnokságon a tizennyolc fős magyar csapat tagjai közül, a TIT H.M.H.E. tagjaként  dr. Hüvös Ferenc  személyében  az  F4 C kategóriában a  NAVIGA történetében először lett világbajnok, ráadásul az F4 B kategóriában bronzérmet is nyert. Rajta kívül számos versenyző a mezőny első harmadában teljesített.

A  TIT   Hajózástörténeti, Modellező és Hagyományőrző Egyesület egyébként több mint 10 éve szoros együttműködésben, kapcsolatban áll az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezreddel. A világbajnokságon természetesen hadihajó-modellek is részt vettek.

A világbajnokság rendezését a  NAVIGA Szövetség kiemelkedően magas színvonalúnak minősítette.

1595997650

F4 C kategória: műanyag fröccsöntött modelleket, illetve a kereskedelemben szokásos építőkészletekből és alkatrészekből összeállított modelleket tartalmaz, amelyeknek még működési és építési vizsgálaton kell átesniük.
F4 B kategória: olyan modellhajókat tartalmaz, amelyeket építőkészletből illetve előre gyártott alkatrészekből építettek, és amelyeknek még működési és építési vizsgálaton kell átesniük.

1595997651