Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hat hét alatt százharminckét bejelentés

Szöveg: Takács Vivien |  2015. február 11. 7:12

Az 5. és a 6. héten, azaz január 26. és február 8. között 47 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 12 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Csörgei Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 132 bejelentést kaptak.

Az elmúlt két hétben is bőven akadt dolguk a tűzszerészeknek. A többi között a Tiszalúc és Kesznyéten közötti részen a tűzszerészek találtak egy darab 82 milliméteres aknavetőgránátot, amelyet a Vörös Mihály főhadnagy vezette tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállított.

Február 2-án, Sárosdon az Új utcában árokásás közben találtak egy darab SD1 bombát, amelyet a Kocsis Tibor főtörzsőrmester vezette tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállított.

Egy nappal később, február 3-án a XIII. kerületben található Rozsnyai és Lomb utcák kereszteződésében csatornázási munkálatok közben előkerült egy darab 3,7 centiméteres páncéltörő gránát és három darab 8 milliméteres 31M karabélylőszer, amelyeket a Juhász Attila főtörzsőrmester vezette tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállított.

Szintén egy nappal később, február 4-én a III. kerületi Ambrózia utcába riasztották a tűzszerészeket. A Hadházi Sándor főtörzsőrmester vezetésével a helyszínre küldött járőr megállapította, hogy egy darab, gyújtószerkezet nélküli, 120 milliméteres szovjet aknavetőgránát került elő, amit a központi gyűjtőbe szállítottak.

Február 5-én Lepsénynél, a vasúti felüljáró mellett egy 76 milliméteres repesz-romboló gránátot találtak, amelyet a Bukta Balázs százados vezette tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállított.

Címkéktűzszerész