Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hitelesség a képzésben

Szöveg: Snoj Péter |  2016. október 24. 13:06

Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy a BILC tíz év után visszatért Magyarországra, fennállásának ötvenedik évfordulóján – fogalmazott dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes a Bureau for International Language Coordination (BILC) Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban megtartott szemináriumának megnyitóján, október 24-én, hétfőn.

1596021970

A röviden csak BILC-ként emlegetett hivatal legfőbb célja a NATO-partnerországok közti nyelvképzés egységesítése, valamint a különböző tapasztalatok egymás közötti megosztása. E cél érdekében a szervezet évről évre szemináriumokat rendez a nyelvoktatással foglalkozó szakemberek számára, amelyek során az előadók különböző tapasztalatokról és új módszerekről számolnak be kollégáiknak. A hivatal ötvenéves fennállása óta második alkalommal rendezik meg Budapesten a találkozót, először 2006-ban járt itt a szervezet.

1596021971

Az ötnapos szeminárium megnyitóján dr. Orosz Zoltán altábornagy, méltatva a rendezvény helyszínét, elmondta: a Stefánia Palota mindig is különleges és fontos színhelye volt a kulturális eseményeknek. „Remélem, önöknek is nyugodt és kellemes környezetet nyújt majd ittlétük alatt" – fogalmazott a Honvéd Vezérkar főnökhelyettes. Hozzátette: „Az együttműködés és a tapasztalatcsere kiemelt folyamatok a szövetséges államok között. Az együttműködés során pedig a közös nyelv tudása kiemelt, létfontosságú. Minden partnernek kötelessége professzionális szinten elsajátítani a közös nyelvet, hiszen az nyújt biztos alapot egymás megértéséhez és a hathatós együttműködéshez."

1596021971

A szemináriumon – amelynek jelmondata a Hitelesség a képzésben és a vizsgáztatásban (Authenticity in training and testing) – huszonkilenc ország összesen hetvenhét delegáltja vesz részt október 24−28. között.

1596021971

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária