Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd advent

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. december 13. 13:25

Ünnepi hangulat és telt ház volt a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó legutóbbi rendezvényén. Az érdeklődők a Honvéd Férfikar és Lengyel Andrea zászlós, katonaművész előadását hallhatták.

„A mai estével szeretne intézményünk segíteni önöknek, hogy a lelkük ünneplőbe öltözhessen" – nyitotta meg rendezvényt Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója. 

„Az a világ, mely túlmutat rajtunk, s egyben bennünk is ott lakozik, az az ünnep világa, a karácsony szentsége. Oda tartunk mi magunk is e hetek és napok során. Az úton a közösségi együttlét és a zene a legnagyobb segítség, hogy valóban átélhessük annak meghittségét" – fogalmazta meg adventi gondolatait Dénes Sándor, a város polgármestere.

1596005482

Erről azok is meggyőződhettek, akik kíváncsiak voltak a Prima Primissima- és Magyar Örökség-díjas Honvéd Férfikar adventi előadására. Riederauer Richárd másodkarnagy elárulta: „Úgy igyekeztünk összeállítani a műsort, hogy kellőképp rá tudjunk hangolódni a karácsonyi ünnepekre. Természetesen egyházi művekkel készültünk nagy részt."
A repertoárban világi, de magasztos hangzású művek is helyet kaptak, a barokktól egészen a XX. századi alkotásokig.

Az est vendége volt Lengyel Andrea zászlós, versmondó is, aki A kis gyufaárus lány történetével és egy József Attila-költeménnyel készült. „Nagyon ritka a magyar irodalomban a vitrin-motívum, itt ez hallható lesz. A magányosságról, egy ember magányáról szól, mely az utolsó versszakban fog a nézők elé tárulni" – tudtuk meg az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonájától.