Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi verseny Pápán

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós - Kálmánfi Gábor |  2014. szeptember 23. 7:28

Akadálypálya, lövészet, egészségügyi ismeretek tesztje – íme néhány feladat azok közül, amelyeket iskolásoknak kellett leküzdeniük az MH Pápa Bázisrepülőtéren, szeptember 17-én rendezett honvédelmi ifjúsági versenyen.

1595979357

A megmérettetésre nevezett 18 csapat forgószínpadszerűen váltogatta a különböző pontokat. A honvédelemmel, történelemmel, sporttal kapcsolatos feleletválasztós teszt kitöltése, illetve az egészségügyi alapismeretek tesztelése könnyed bemelegítésnek tűnt a négy akadályból álló, körülbelül 800 méteres pálya leküzdéséhez képest.

1595979357

Itt gépkarabéllyal a kézben kellett átjutni egy függőlegesen kifeszített hálón, le kellett nyomni 100(!) fekvőtámaszt, súlyt kellett húzni, valamint szakszerűen fel kellett venni a vegyivédelmi ruhát. Természetesen nem múlhat el honvédelmi verseny lövészet nélkül – a csapatoknak fejenként öt-öt lőszerrel kellett a eltalálniuk a mintegy tízméteres távolságra elhelyezett célt.

1595979357

A versenyszámok között akadt még váltóversennyel egybekötött kézigránátdobás és mátrix tájfutás is.

A középiskolák versenyét a pápai Petőfi Sándor Gimnázium nyerte, míg az általános iskolások küzdelmében a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola fiataljai diadalmaskodtak.

1595979357

Fotók: Patkó Andrea őrmester és Rinyu Róbert főtörzsőrmester