Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is lesz alkotótábor katonáknak

Szöveg: Takács Vivien |  2014. április 14. 15:07

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Protokoll-, Rekreációs és Kulturális Igazgatósága 2014-ben is meghirdeti a képzőművészeti alkotótábort.

1595970334
Idén Mátraházán rendezik meg az alkotótábort

A szervezők hivatásos és szerződéses katonák, honvédségi köztisztviselők és közalkalmazottak, valamint az MH Ludovika Zászlóalj honvédtiszt-jelöltjeinek jelentkezését várják, akik az alábbi képzőművészeti ágakat művelik: szobrászat, grafika, festészet, pirografika, fafaragás.

A tábornak ettől az évtől ismét a mátraházi Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központ (KORK) ad otthont. Idevárják azt a harminc főt, akik Mednyánszky-díjas szaktanárok irányítása mellett szeretnék saját képzőművészeti tevékenységüket továbbfejleszteni, gazdagítanák a magyar katonakultúra hagyományait, a honvédelmi képességeiket is érintő vizuális kultúrájukat és az általános műveltségüket is.

Az idei évben az alkotók megemlékeznek az első világháború kitörésének századik évfordulójáról. A művészeknek egy-egy olyan alkotást kell elkészíteniük, amely az első világháborúban részt vevő katonáknak állít emléket. Ehhez segítségül az alkotók előadásokat hallhatnak és dokumentumfilmeket nézhetnek meg a Nagy Háborúról. Az így elkészült munkákból 2014 őszén a Honvéd Kulturális Központban kiállítás nyílik, amely része lesz az első világháborús rendezvénysorozatnak is.

A táborra − amelyet idén június 10−20. között rendeznek meg − május 5-ig lehet jelentkezni.

1595970335
Többek között a szobrászat, a festészet, a grafika és a fafaragás szerelmeseit várják

Fotó: archív