Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ikerjáték – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. április 13. 14:36

Egy tiszafüredi ikerpár úgy gondolta, jó lehetőség lenne szerepelni egy magyar filmben. Jelentkeztek hát a szereplőválogatásra, s bár csak egy szerep volt, mindketten megkapták, mondván, úgyis teljesen egyformák, forgathatnak egymást váltva.

1596011754
Az ikerpár, Farkas Balázs és Farkas Gergő akkor még nem tudhatták, hogy egy világhírű produkcióban vesznek részt, pedig a Saul fia mindent megnyert, amit megnyerhetett. Hogy mi köze történetüknek a honvédséghez? Gergő részéről nagyon is sok. Jelenleg az ország egyetlen katonai középiskolájának, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumnak a növendéke. Több százezren látták már a filmet, benne a Farkas-ikreket a címszerepben. A tiszafüredi fiúknak nem ez volt az első próbálkozása a mozi világában. Gergő a honvéd középiskola növendékeinek egyenruhájában ül velünk szemben, s emlékszik vissza a nem túl távoli kezdetekre.

– Szász János filmjének, a Nagy füzetnek a castingján vettünk részt. Oda kifejezetten ikreket kerestek, de végül nem mi kaptuk meg a szerepet. Már kezdtünk is megfeledkezni az egészről, amikor a Saul fia stábjától kaptunk egy e-mailt. Látták a Nagy füzet próbafelvételeit, és Budapestre hívtak egy hasonló mustrára, ami igazából nem is próbafelvétel volt, inkább fotókat készítettek rólunk, és beszélgettek velünk. Kis idő múlva újabb e-mail érkezett. Azt kérték, hogy döntsük el, melyikünk játssza a szerepet. Elegánsan visszadobtuk a labdát: döntsék el ők. Nagyon szimpatikus megoldást választottak: mindketten megkaptuk a lehetőséget. Snittenként cseréltünk, az egyik jelenetben Balázs szerepelt, a másikban én – meséli Gergő.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin április 15-én, pénteken megjelenő számában!)