Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Intézetté alakult a tanszék

Szöveg: Snoj Péter |  2015. október 21. 11:33

Önálló intézetként, Katonai Repülő Intézet néven folytatja munkáját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Szolnokon található Katonai Repülő Tanszéke. Az intézeti alakuló ünnepséget október 21-én, szerdán tartották az intézménynek helyet adó Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison.

1596002737

Dr. Palik Mátyás alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Repülő Intézet megbízott igazgatója köszönetét fejezte ki az egyetem, és a Honvéd Vezérkar vezetői, valamint a katonai repülő tanszék korábbi elöljárói felé. Mint elmondta: hosszú út vezetett el idáig, de az oktatók és a hallgatók együttes, áldozatos és példamutató munkája meghozta a méltán kiérdemelt elismerést.

1596002737

„Nem csak mi, de elöljáróink is büszkék az itt végzett hallgatókra, akiknek szakmai felkészültsége igen magas színvonalúnak mondható és tanulmányaik mellett fontos tudományos eredményeket is elérnek" – emelte ki az alezredes.

1596002738

„Azok, akik az elmúlt tizenegy-két évben jelen voltak a katonai repülőképzésben és átélték, segítették annak változásait, maguknak köszönhetik ezt az elért eredményt" – fogalmazott dr. Boldizsár Gábor ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja. „Önöknek köszönhetően október elsejével egy újabb intézettel gyarapodott a kar" – tette hozzá.

A Katonai Repülő Intézet névadótábláját dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes és dr. Boldizsár Gábor ezredes leplezte le.

1596002738

Fotó: a szerző felvételei