Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét adományokat gyűjtenek Székesfehérváron

Szöveg: Kovács Zoltán |  2014. május 21. 18:39

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is megrendezik Székesfehérváron a „Mind egy szálig” elnevezésű jótékonysági rendezvénysorozatot, amelyen a városiak adományaikkal támogathatják Fejér megye hadigondozottait és hadisírjainak ápolását.

1595972418

Vargha Tamás (középen), Fucsku Sándor vezérőrnagy (jobbra) és Cser-Palkovics András (balra)

A „Mind egy szálig" jótékonysági kezdeményezést pontosan egy esztendővel ezelőtt, május 21-én, a magyar honvédelem napján indította útjára Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Az akkor összegyűlt adományokból Szalay Miklós főhadnagy, a magyar királyi 17. gyalogezred tisztjének sírhelyét újították fel a Hosszú temetőben.

Idén a város két pontján felállított standoknál helyezhetik el adományaikat a székesfehérváriak. Az első adományozók között ott volt Vargha Tamás, Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is.

A karitatív program keretében a szervezők idén is a magyar honvédelem napjától a hősök napjáig, azaz május 25-ig fogadják a város lakóinak adományait. A szervezők emellett remélik, hogy az adományozók büszkén fogják majd viselni a kampány jelképét, a székesfehérvári diákok által papírból készített pünkösdi rózsát.

1595972418

A jótékonysági program jelképe a diákok által papírból készített pünkösdi rózsa


Fotó: a szerző felvételei