Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraeli delegációt fogadott a honvédelmi miniszter

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2017. október 17. 16:48

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hivatalában fogadta Avi Dichtert, a Knesszet Külügyi- és Védelmi Bizottságának elnökét és küldöttségét október 17-én, kedden, Budapesten.

A kétoldalú találkozón olyan fontos témákat érintettek a felek, mint a közel-keleti helyzet, a biztonsági kihívások, a migráció (különös tekintettel a nyugat-balkáni, a fekete-tengeri és a dél-európai országokon keresztül vezető útvonalakra), valamint a terrorizmus és annak esetleges vonatkozásai a jelenkori népvándorlással.

Dr. Simicskó István kiemelte: a kapcsolódó aszimmetrikus kihívások (a terrorizmus mellett a regionális instabilitás, a túlnépesedés, stb.) hatékony kezelése kiemelt magyar biztonságpolitikai prioritás, de Izrael állam esetében is rendkívül nagy jelentőséggel bír.

1596039995

A miniszter és tárgyalópartnere között szó esett a két ország közötti katonai és védelmi ipari együttműködésről is. A téma aktualitását a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program is adta, hiszen Magyarország az utóbbi 25 év legátfogóbb és legkomplexebb fejlesztési tervét indította nemrégiben útjára.

A megbeszélésen a delegáció tagjai mellett részt vett Yossi Amrani, Izrael budapesti nagykövete, valamint helyettese, Fares Saeb elsőbeosztott is.

Fotó: Dévényi Veronika