Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülőkiképzési konferencia Londonban

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. október 17. 15:55

Az idén az SMi Group szervezésében, Londonban szervezték meg a katonai repülőkiképzéssel foglalkozó nemzetek és szervezetek éves konferenciáját.

Az eseményen a tengerentúli képzőszervezetek mellett megjelent több európai iskola képviselője. Részleteiben nyílt lehetőség megismerni a jelenlegi angol, olasz, svéd, cseh, francia képzési rendszereket, illetve azt a tanfolyami jellegű műveleti felkészítési formát, melyet az Európai Védelmi Ügynökség ajánl a hozzá csatlakozott nemzeteknek. Mindezek mellett, a repülőszimulációt fejlesztő cégek elemezték a fejlesztéseik irányait, bemutatták az általuk kidolgozott rendszerek képességeit.

Magyarországot a konferencián dr. Bali Tamás ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese képviselte, aki a szervezők által felkért előadóként mutatta be a hazai helikoptervezető-képzés múltját, és elemezte az abból levonható tanulságokat. Megvizsgálta a jelenlegi képzési rendszert, mely megfelelő alapot nyújtott a jövőben beindítandó hazai légijármű-vezető képzés ismertetésére. Előadásában kitért a hazai műveleti képzés nehézségeire és az azok melletti eredményekre is.

1596039994

Az eseményen lehetőség nyílt arra, hogy a képzőszervek és nemzetek képviselői képet nyújtsanak a felkészítési rendszereik átalakítási irányairól. Elmondták, hogy milyen formában kívánják alkalmazni a technológiai újításokat mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati képzéseik vonatkozásában. Milyen formában és mértékben fogják használni a virtuális valóság eszközeit.