Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jegyzőkönyv aláírás, értékelés és feladatszabás

Szöveg: Szűcs László |  2014. március 7. 19:09

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoki beosztásának átadása alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlést megelőzően írták alá a hivatalos átadás-átvételi jegyzőkönyvet, illetve értékelő és feladatszabó értekezletet is tartottak. Az aláírási ceremónián és az értekezleten részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, illetve Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka is.

1595968228
Az értékelő és feladatszabó értekezlet előtt írták alá a parancsnoki beosztás átadás-átvételéről szóló jegyzőkönyvet

A hagyományos, éves értékelő és feladatszabó értekezleten Sándor Zsolt dandártábornok, az alakulat leköszönő parancsnoka – a 2013-ban elvégzett feladatokat értékelve – hangsúlyozta: a legfontosabb a béketámogató műveletekből hazaérkező kontingensekben szolgáló állomány visszaillesztése volt. Emellett elvégezték az önkéntes műveleti tartalékosok felkészítését, több gyakorlaton is részt vettek, valamint helyt álltak a márciusi hóhelyzetben és a júniusi árvízvédelmi feladatokban is.

1595968228
Az értekezleten szó esett az elmúlt évben elvégzett munkáról…

Horváth Gábor dandártábornok, a dandár új parancsnoka az idei legfontosabb feladatokat meghatározva aláhúzta: az Áttörés 2014 elnevezésű gyakorlaton való részvételt, valamint az MH KFOR Kontingens 11. és 12. váltásának felkészítését és a missziós feladat ellátását.

Dr. Benkő Tibor vezérezredes hozzászólásában kiemelte: az alakulat egyik alegységére épül a leendő V4-es harccsoport magyar kontingense, amelynek kialakítását már megkezdték. A készenlétet 2015 december végéig kell elérni. „Egy olyan kötelékről van szó, amelyet, ha szükséges a műveleti területen, harci feladatban is alkalmaznunk kell" – fogalmazott a Honvéd Vezérkar főnök.

1595968228
…és az idei legfontosabb feladatokról

Fotó: Tóth László