Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jó helyen, jó időben

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2012. november 15. 13:21

Ismét jó helyen volt jó időben az MH Altiszti Akadémia Egészségügyi Központjának személyzete.

Alig egy hónappal ezelőtt a 11. főúton egy autós gépjárművében vezetés közben rosszul lett. A baleset épp az MH Altiszti Akadémia főbejáratával szemben történt. Az alakulat Egészségügyi Központjának tagjai szinte azonnal a helyszínre érve megkezdték az újraélesztést, megmentve ezzel a sofőr életét.

1595944818

2012. november 12-én a Pilisvörösvárt Pomázzal összekötő úton egy személyautó teherautóval ütközött. A balesetben egy fő sérült meg. Az ütközés épp az MH AA csobánkai bázisának bejárata előtt történt, ahol ezen a napon épp harcászati foglalkozása volt az altisztjelölt állománynak. A foglalkozás biztosítására kirendelt dr. Tordai Bertalan orvos főhadnagy és Schmidt Péter szakaszvezető a baleset híre hallatán azonnal a helyszínre sietett, ahol megkezdődött a sérült ellátása, állapotának stabilizálása. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai néhány perccel ezután érkeztek, így a sérültet szinte azonnal kórházba tudták szállítani.
A helyszínre érkező Pilisvörösvári és Pomázi Önkéntes Tűzoltók is komoly segítséget nyújtottak a baleset helyszínének biztosításában, a sérült ellátásának támogatásában.

A fenti eset ismét azt példázta, hogy a Magyar Honvédség egészségügyi katonái szükség esetén kiváló együttműködésben dolgoznak az Országos Mentőszolgálat munkatársaival. És bár ez az együttműködés többnyire balesetek és sérülések esetén fordul elő, mégis példaértékű mindannyiunk számára.

1595944818