Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Joggal ünnepeltek…

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2016. május 19. 14:48

„A katonajogászi szakmában dolgozók erőfeszítéseit nem lehet statisztikákkal alátámasztani. Ezeket csak az érzékeli, aki közvetlen kapcsolatba kerül ezzel a szakterülettel” – mondta dr. Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára a jogi és igazgatási szolgálat fegyvernemi napja alkalmából megrendezett ünnepi állománygyűlésen, május 19-én, csütörtökön, Székesfehérváron.

Az államtitkár a szakterületen dolgozók magas színvonalú munkáját méltatva kiemelte: katonajogász csakis elhivatott, az egész életen át tartó tanulást szem előtt tartó ember lehet. Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban a honvédelmi ágazatra vonatkozó teljes jogszabályi rendszer, mint például a honvédelmi törvény, átalakuláson ment át, és a jogalkotási folyamat sosem ér véget.

1596013608

„A jog folyamatosan változó, élő organizmus, amely folyamatos törődést igényel. A jogi normák pedig nem sokat érnek a katonai jogászok munkája nélkül. Nekik mindig tudniuk kell, hogy mi húzódik meg egy-egy szabályzó hátterében" – mondta az államtitkár, aki szerint a honvédelmi ágazat összes részterületén nélkülözhetetlen az alapos jogi munka, amely emberi sorsokra is hatással van.

1596013608

Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka rövid köszöntőjében kiemelte, hogy a katonajogász szakma a fennállása óta eltelt 44 év alatt bizonyította nélkülözhetetlen mivoltát. A parancsnok szerint a katonajogászok magas színvonalú munkája teremti meg a Magyar Honvédség törvényes működésének alapját.

1596013609

Az állománygyűlésen dr. Dankó István és Huszár János vezérőrnagy elismeréseket adtak át. A rendezvény az MH Légierő Zenekar Veszprém ünnepi műsorával zárult.

1596013609


Fotó: a szerző felvételei