Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonyság és évzárás a helikopterbázison

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. december 20. 16:34

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison idén is megrendezték a már hagyományosnak számító „Légy valaki angyalkája”  elnevezésű gyűjtést, illetve jótékonysági vásárt is szerveztek. Ugyancsak a napokban tartották az évzáró állománygyűlést az alakulatnál.

1596006013

A „Légy valaki angyalkája" elnevezésű jótékonysági gyűjtést 2012-ben rendezték meg először az alakulatnál. Célja  azon családok megsegítése volt, akik nehéz élethelyzetbe kerültek, vagy több gyermeket nevelnek. A bázison működő Szolnok Repülő Dandár Szociális Alapítvány, a Tiszti Kaszinó Honvéd Hagyományőrző Egyesület és a Szolnok Hagyományőrző Tiszthelyettesi Klub összefogásával megvalósított jótékonysági programnak köszönhetően idén is tartós élelmiszert, illetve használt de még jó minőségű gyermekjátékokat gyűjtöttek össze az alakulat katonái és polgári alkalmazottai. Ebben az évben 27 család, 61 gyermekének sikerült szebbé tenni a karácsonyát, mellettük 32 család kapott élelmiszercsomagot.

1596006013

A Szolnok Repülő Dandár Szociális Alapítványa december 11-én rendezte meg az ugyancsak hagyományos jótékonysági vásárt. Az érdeklődők – az alapítvány által meghívott kézműves termékeket előállító árusok portékái mellett – megkóstolhatták és megvásárolhatták a kollégáik által készített süteményeket is.

1596006014

Az évet záró állománygyűlésen a szolgálati feladatukat kiemelkedően ellátó katonák számára adtak át az MH 86. Szolnok Helikopterbázisért-díjakat. A 2005-ben alapított elismerést azok vehetik át, akik huzamos időn át eredményes és áldozatos tevékenységükkel öregbítik az alakulat hírnevét. Idén Máté Endre alezredes, Lente Zoltán százados, Antal Viktor zászlós, Zágoniné Munkácsi Krisztina szakaszvezető és Pappné Konczi Erzsébet közalkalmazott érdemelte ki a díjat. 

Az ünnepséget Kálinger Roland őrnagy, katolikus tábori lelkész ünnepi gondolatai, Szabó Vivien honvéd tisztjelölt szavalata, majd a Légierő Zenekar – Szolnok karácsonyi összeállítása zárta.

1596006014