Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jubileumi menetgyakorlat a nemzeti katonai zarándoklaton

Szöveg: Takács Vivien |  2014. augusztus 7. 9:36

Idén huszadik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Katonai Zarándoklatot, valamint nyolcadszorra a hozzá kapcsolódó családi napot a HM Katolikus Tábori Püspökség (KTP) szeptember 20-án, szombaton. Ebben az évben különleges programokkal várják a résztvevőket.

„Az idei katonai zarándoklat több szempontból is más lesz" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Berta Tibor ezredes. A Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke hozzátette: „a huszadik év alkalmából elindítunk egy jubileumi menetgyakorlatot, amelyen katonák, illetve honvédségi közalkalmazottak is részt vehetnek. A táv huszonkét kilométer, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Petőfi Sándor laktanyájától a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilikáig tart."

1595976662
Berta Tibor ezredes

Az ezredes kiemelte: erre az alkalomra készült egy nagyobb méretű kereszt, amelynek egy darabját végig viszik a menetgyakorlaton. „A kegytemplom előtt összeállított keresztet pedig ünnepélyesen visszük be a tizenegy órakor kezdődő szentmisére" − emelte ki Berta Tibor, hozzátéve: az ünnepi szentmisét Alberto Bottari de Castello érsek, Magyarország apostoli nunciusa és Bíró László katolikus tábori püspök, valamint a tábori lelkészek mutatják be.

„Egy másik különlegessége is lesz a Nemzeti Katonai Zarándoklatnak, ekkor adjuk át a Kapisztrán Szent János-elismeréseket azoknak a katonáknak, akik az elmúlt húsz esztendőben segítették a Katolikus Tábori Püspökséget" – hangsúlyozta Berta Tibor.

1595976662
Szentmise a tavalyi nemzeti katonai zarándoklaton

A katonai zarándoklatra ráépülő családi napon a gyerekek számára is kínál programokat a tábori püspökség. A többi között játszóház és kézműves-foglalkozás is várja majd a kicsiket és nagyokat egyaránt.

További részletek a Katolikus Tábori Püspökség megújult honlapján olvashatók!


Fotó: archív