Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi állománygyűlés

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. december 24. 14:34

December 22-én tartotta gyertyagyújtással egybekötött karácsonyi ünnepségét az MH Altiszti Akadémia. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Vezénylőzászlósa, aki megköszönte az alakulatnál dolgozók egész évben végzett, áldozatos munkáját.

1596042905

„Mindegyikünk megtapasztalta már, hogy azt, hogy amire nem készülünk föl, azt nem tudjuk igazán átélni. Az ünnepet nem lehet megjátszani, mint ahogy a meglepetést, az örömet és a boldogságot sem. Az ünnephez fegyelmezettség, fölkészültség és figyelmes szeretet kell. »Aki szűken vet, az szűken is arat« –mondja a Biblia a Korinthusi hívekhez írt levélben. Így kell készülnünk az ünnepekre is: az előkészületek időszakában vetnünk kell, hogy az ünnepeinkben aratni tudjunk" – mondta ünnepi beszédében Horváth Kornél hadnagy. Az alakulat katolikus tábori lelkésze hozzátette: „karácsonyra várunk és készülünk, és mindarra, amit advent, a várakozás időszaka lehetővé tett és tesz. A várakozás és készület meghatározza mindannyiunk viselkedését. Ahogy egy fontos találkozás előtt az ember figyel magára, külsejére, ugyanúgy fel kell készülni a karácsonyra is. Nemcsak karácsonyfát állítunk a lakásban, hanem ünnepi hangulatba öltöztetjük szívünket."

1596042906

„Hit, remény, szeretet. Ezek azok a fontos gondolatok, amik megjelennek az advent időszakában. Több ilyen nap és periódus kellene az életben, hogy jobban figyeljünk egymásra. Az adventi időszakban próbálunk jobban magunkra figyelni.
Kívánom, hogy az ünnepek alatt figyeljünk egy kicsit magunkra, szeressük, tiszteljük egymást, mert ebből tudunk feltöltődni. Az ember kapacitását veszíti a napi harcban, a hétköznapok küzdelmeiben. A karácsony a feltöltődés ideje. Hiszen a jövő évben vállvetve kell tovább folytatnunk munkánkat a küzdelmes hétköznapokban"– mondta az állománygyűlésen Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka.

1596042906

A negyedik adventi gyertyát az alakulat parancsnoka és a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa közösen gyújtotta meg.

1596042907


Fotó: a szerző felvételei