Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi műsorral kedveskedtek a krónikus betegeknek

Szöveg: Takács Vivien |  2016. december 21. 16:07

A Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány szervezésében önkéntesek karácsonyi műsorral kedveskedtek Budapesten az MH Egészségügyi Központ 3. számú telephelyén ápolt krónikus betegeknek, valamint az ott dolgozóknak december 20-án, kedden.

1596024957

A Szanatórium utcai intézményben Steinbach György alezredes, az alapítvány kuratóriumának elnöke a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: ez a harmadik alkalom, amikor közel egy órás műsorral szeretnék a krónikus betegségben szenvedők fájdalmait enyhíteni. A közreműködésre felkért Szeretet Fénye Alapítvány egyik tagja, valamint a Vörösmarty Gimnázium dráma tagozatos diákjai karácsonyi dalokkal, versekkel és novellákkal csaltak mosolyt az idős és beteg emberek arcára. A színvonalas műsort követően a rendezvény közös imával zárult.

1596024958

A Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány rendszeresen szervez más jótékonysági megmozdulásokat is. Ilyen volt, amikor december elején az alapítvány Mikulása meglátogatta szintén a Szanatórium utcai intézetben fekvő 180 beteget, akik gyümölcsöt és szaloncukrot tartalmazó csomagokat kaptak. Néhány nappal később pedig a honvédelmi miniszter fővédnökségével rendezett jótékonysági bált az alapítvány. A rendezvény célja az volt, hogy létrehozzanak egy támogatási alapot Budapest helyőrség kiskorú árvái számára.

1596024958


Fotó: Tóth László