Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi műsorral kedveskedtek a krónikus betegeknek

Szöveg: Takács Vivien |  2015. december 19. 13:18

A Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány szervezésében önkéntesek karácsonyi műsorral kedveskedtek Budapesten az MH Egészségügyi Központ 3. számú telephelyén ápolt krónikus betegeknek, valamint az ott dolgozóknak december 18-án, pénteken.

A Szanatórium utcai intézményben Steinbach György alezredes, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy a félórás műsorral szeretnék a krónikus betegségben szenvedők fájdalmait enyhíteni. A közreműködésre felkért Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány önkéntesei karácsonyi dalokkal, versekkel és mesékkel csaltak mosolyt az idős és beteg emberek arcára.

1596005776

A rendezvény végén az alezredes több százezer forint értékű adományt adott át az intézmény számára. Az ajándékok között voltak vérnyomásmérők, felfekvés elleni matracok, valamint vitaminok és egyéb gyógyhatású készítmények is.

1596005776

A Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány rendszeresen szervez egyéb más jótékonysági megmozdulásokat is. Ilyen volt például december elején az alapítványi Mikulás-ünnepség, ahol szintén a Szanatórium utcai intézetben lévő fekvőbetegeket látogatták meg, vagy a pár nappal ezelőtti karácsonyi ajándékcsomag-akció, amelynek keretében a rászoruló budapesti honvédségi nyugdíjasok kaptak karácsonyi ajándékcsomagokat.

1596005776

Fotó: Galovtsik Gábor