Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai rendészek segítettek a gyerekeknek

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. május 6. 9:28

Az MH Katonai Rendészeti Központ katonái segítettek egy csoportnyi általános iskolás gyereknek, miután – egy fővárosi kirándulást követően, hazafelé menet – egy súlyos közlekedési baleset miatt lezárt útszakaszon, a Petőfi-laktanya előtt ragadtak. A segítségnyújtást Bacsa Istvánné nyugdíjas pedagógus, nagymama az alábbi, szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében köszönte meg.

„Május 3-án, csütörtökön Budapesten voltunk kirándulni a Velencei Zöld liget általános iskola 2.b és 4. b osztályok tanulóival. 50 gyerek és kísérő pedagógusok, szülők – talán 8 felnőtt. Délután 17 órakor indultunk haza Velencére, s belefutottunk a csúcsforgalomba. 2 órán keresztül araszoltunk, mire elértünk az állatkerttől a Petőfi-laktanyáig, ahol félreállítottak minket. Mint kiderült, tragikus baleset történt nem messze előttünk, s az egész kifelé menő szakaszt lezárták. Múlt az idő, s a gyerekeknek elfogyott a vizük, ennivalójuk, hiszen arra számítottunk, legkésőbb 19 órára otthon leszünk.

Ajánlottam a kollégáknak a laktanyát, ahol a gyerekem is dolgozik. Az ügyeletes katona hívta a felettesét, majd készségesen beengedték a gyerekeket wc-re, s kaptunk vizet is. Ez 22 óra 30 percig többször is megismétlődött. Hálásak vagyunk a katonáknak, akik nemcsak beengedtek minket a laktanyába, de élelmiszert is hoztak a gyerekeknek.

Köszönjük a gondoskodást, segítséget a Petőfi-laktanya ügyeleteseinek, tisztjüknek, a katonai rendészeknek. Ők békében is minket védenek!

Bacsa Istvánné, Hajdú Erzsébet (a gyermekek, szüleik és pedagógusaik nevében)"

Címkékrendész