Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonakonferencia

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2013. október 23. 15:07

Több száz hivatásos és szerződéses részvételével rendezett katonakonferenciát a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a napokban. A laktanya művelődési otthonában lebonyolított  állománygyűlésen Kovács Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka tartott előadást.

1595961922

A Honvéd Vezérkar főnök feladatszabásának megfelelően idén is megrendezik az MH Katonakonferenciát, amelynek legfontosabb célja a Magyar Honvédség egységének megszilárdítása, a vezetői és beosztotti állomány együttműködésének erősítése, valamint a belső kommunikáció fejlesztése. A honvédségi szintű, központi tanácskozást azonban megelőzik a helyi szintű megbeszélések, így a napokban az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél is megrendezték konferenciát.

Kovács Ferenc ezredes előadásában részletesen szólt a kiképzés, valamint a felkészítés győri helyzetéről, a képességek állapotáról és a képességfejlesztés lehetőségeiről. Összegezte az elmúlt időszak műveleti tapasztalatait, és kitért a működési feltételek közelmúltban tapasztalható alakulására, a személyi állomány helyzetére, jövőképére, karrierlehetőségére, a várható változásokra is.

1595961923

A tanácskozáson szó volt még a Magyar Honvédség és a győri ezred társadalmi megítéléséről is. Elhangzott: az alakulat katonáinak kimagasló helytállásáról – a hóhelyzetben vagy éppen az árvíz során – a helyi, az országos médiumoknak köszönhetően rendszeresen értesült a lakosság.

A honvédségi szintű katonakonferenciát decemberben tartják.

1595961923