Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás kosármeccs

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2016. március 8. 7:08

Azt nem tudjuk, hogy milyen taktikával készül a TLI-Alba Fehérvár férfi kosárlabda-csapata a március 16-ai, Nyíregyháza elleni meccsre, azt viszont biztos: a klub nagylelkűségének köszönhetően a katonák és hozzátartozóik ingyen szurkolhatnak a helyi kosarasoknak.

Nemzeti ünnepünkhöz közeledve ugyanis a székesfehérvári klub vezetősége 130 jegyet ajándékozott a meccsre az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak, melyeket Huszár János vezérőrnagy, megbízott parancsnok március 7-én, hétfőn irodájában vett át.

1596009939

Mint Balássi Imre elnök, és Halm Roland szakosztály-igazgató elmondták: ilyen módon kívánják a lehetőségeikhez mérten megköszönni a város katonáinak szolgálatát, amely „elismerésre méltó". A klub vezetősége emellett felajánlotta az MH ÖHP-nek a hosszú távú együttműködés és segítségnyújtás lehetőségét is.

1596009940

Huszár János vezérőrnagy köszönetképpen emléktárgyat adott át a kosarasdelegáció tagjainak, és mint kiemelte: „jólesik" a fehérvári katonáknak ez a fajta törődés és gondoskodás. Szerinte a sportot és a katonai szolgálatot sok minden köti össze egymással – ilyen például a jó csapatszellem, amely mindkét területen nélkülözhetetlen.

A TLI-Alba Fehérvár jelenleg a 4. helyen áll a bajnokságban, így esélyesként lépnek pályára az „alsóházban tanyázó" nyírségiek ellen.

Fotó: a szerző felvételei